
Întrebarea săptămânii: ”Ce mâncăm în post ca să nu ne îngrășăm?” am auzit-o și în cabinet și în afara lui.
Profitând de faptul că a venit primăvara și cu toții începem să facem curățenie și să ne pregătim de sărbătorile pascale, cred că ar trebui să ne gândim cum să ne facem ”curățenie” și în organismul nostru. De fapt, la asta de referă postul, la curățare trupească și sufletească. Iar dacă vorbim despre mâncare, dați-mi voie să spun că piețele abundă acum în verdețuri, verdețuri care ar trebui să fie pe mesele noastre acum.
Spanac, leurdă, ceapă verde, ridichi, salată verde, urzici, etc. sunt numai câteva din cele existente proaspete în acest sezon.
- Spanac, leurdă, ceapă verde, ridichi, salată verde, urzici, etc. sunt numai câteva din cele existente proaspete în acest sezon.
Toate acestea, alături de leguminoase precum mazăre, linte, năut, fasole dar și orez, paste, cartofi în cantități rezonabile.
Nu apelați la pate, cârnați sau alte minuni vegetale pline de grăsimi dacă vreți să aveți grijă de corpul vostru.